A rant about strollers


Det där med att vakna kl 6 på morgonen när man börjar jobba halv fem på eftermiddagen är inte helt okej. Det blir mycke kaffe för min del idag..

Bara för att byta ämnet helt totalt så tycker jag att så fort man får veta att man är gravid så måste man börja öva till ett barnvagnskörkort, för många föräldrar är otroligt dåliga på att köra barnvagn. Om man tar färjan slussen - djurgården som exempel.. Först när man ska till eller ifrån färjan (om man inte tar dom senare som går vid elva tiden) så lyckas man nästan alltid bli påkörd av en jäkla barnvagn. Det är ju lite svårt för mig som går att se en barnvagn bakom mig och väja undan, då är det upp till den där jäkla föräldern att kanske byta spår och inte köra på en oskyldig människa som mig som bara vill ta sig till jobbet. När man kör på någon så kan man åtminstonde säga "förlåt" men det är inte många som gör de inte.. 

Väl på färjan så ställs barnvagnarna så pass tokigt att dom tar upp minst tre sittplatser som ingen sitter på och dom ställs oftast så att halva gå gången är blockerad också. Om man mot förmodan skulle hinna före en barnvagn på båten så när man sitter ner så kör dom gärna på tår och in i knäna, vilket känns ganska rejält och det är samma sak där det sägs sällan "förlåt"

Under själva färden så skriker ju gärna barnen men det har ju inget med barnvagnar att göra..

När man ska gå av färjan så bildas det alltid en liten kö och av någon anledning så tycker föräldrar med barnvagn att dom har förtur för att gå av så dom vill gärna försöka att tränga sig förbi alla med sin otympliga barnvagn. Så det var nog p.g.a strategi att dom ställter barnvagnen så att den blockerar halva gången och tar upp tre sittplatser så det skulle vara mindre folk före dem att komma av båten. Väl av båten så går dom mer än gärna lite saktare än vanligt eller stannar helt totalt i någon sekund så att hela kön kommer till ett stopp och då så är man bara irriterad när man kommer till jobbet vilket aldrig är roligt.. Man kanske var på glatt humör innan men nu gick de åt helvete tack vare föräldrar som inte kan köra sin jäkla barnvagn.. 

Som sagt barnvangskörkort tycker jag låter som en utmärkt idé!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0