201210


GEZZUS.. Vad tiden går fort klockan är nästan fyra och jag slutar vid fem. Det är så mycke som skall göras innan jag åker och efter de är det bara att rusa hem för att pack. Imorgon måste jag upp tidigt för att ta mig till norrland så håll tummarna för att SJ inte ställer in mitt tåg.


Bara som en lite btw..
I vårat kylskåp i fikarummet (jag tycker att det är lite roligt) så finns just nu: Rosa och "vanlig" champagne, exklusiv korv, ostar och vindruvor. Awesome inte sant?

En vanlig måndagsfika

ännu ett tråkigt besked


Så jag fick veta nyss att galleriet har valt att gå vidare med någon annan, det kan jag tycka är lite tråkigt för min de. Han skrev dock att han skulle behålla mina uppgifter eftersom det var troligtvis aktuellt att anställa en till person snart. Man kan hoppas att han också hör av sig och att det inte är något han säger för att låta trevligare. Det är många arbetsgivare som säga att dom ska höra av sig eller något liknande men så gör dom aldrig de.


171210


Igår så köpte jag två par skor..
Jag är otroligt dålig på att köpa skor. Det är så jobbigt att ta av sig skorna för att pröva ett par som inte passar för man har för breda fötter så man måste ta en större storlek och då ser det ut som att man är någon form av en clown. I alla fall så var jag ju näst intill tvungen att köpa nya skor eftersom jag ska upp till norrland och det ska bli mer än -30 och då funkar inte converse så bra.

Ett par som är mer vinterskor är som det så fint heter en "Skinnimitation", vilket gör att som ny så låter det ganska mycke när man går. Detta märke jag självklart inte i butiken men på ett tyst kontor så låter det som att ett hus håller på att rivas. Den som är lite smart märkte säkert att jag överdrev ganska mycke i den senaste meningen och det gjorde jag bara för effekten.

För att sammanfatta: Skor gjord av skinnimitation låter högt på ett tyst kontor.  



Brown


Beautiful people..  Nu är jag Deep Chocolate Brown


Problem


Oh nej.. Jag har precis klarat ut hela Angry Birds.
Vad ska jag nu hitta på när det är segt på jobbet?


*tappa hakan lite*


En del av en konversation med min mor. 

- Va vad sa du, kommer det bli -21 på tisdag
- Nej det sa jag inte
- Tur
- Jag sa -31!.
*tappa hakan lite*
- Så det är bra att du köper vinterskor
- Är du knäpp eller, så kallt kan det inte vara.

Jag som tyckte det var kallt med -5 orka att det ska bli -30 när man ska åka upp till norrland. Jag kommer ju frysa tår, fingrar och näsa av mig.

Kuriöst vad tiden går fort


Jag kom precis på att snart är det faktiskt den 21 december och då åker jag upp till norrland. Jag måste packa, städa, fixa med räkningar, JOBBA och göra en massa saker. Jag förstår inte att tiden har gått så fort, det är nästan galet. Jag hade för mig att jag inte skulle åka iväg för än om två veckor, nu är det ju bara en vecka kvar. Hur ska jag hinna med allt som jag hade tänkt och måste göra!?

Sen så stressar jag lite över galleri jobbet också eftersom jag inte har fått veta något om det än. Jag vill ha de jobbet så mycke, jag tror nästan att jag aldrig velat ha ett jobb såhär pass mycke. När jag slängde iväg ett mail igår (eftersom han sa att han skulle höra av sig i början av veckan) så svarade han med att han inte har hunnit och skulle höra av sig "förhoppningsvis i slutet av veckan"

ALLA håll tummarna nu! Jag vill ha detta jobb, detta underbara jobb!

Sen hjälper det ju inte att jag är inne på min tredje kopp mocka a.k.a Stakt jävla kaffe
Jag är så upp i varv och lite stressad faktiskt.

Jag hatar det tekniska just nu!. Who is with me!?


Idag måste vara min otursdag, så mycke har gått fel.
Till en början så missade jag en tunnelbana p.g.a för mycke folk. Det är ingen som kliver av vid Odenplan på morgonen, alla kliver på. Om det inte redan var en rullande sardinburk så är den defenitivt det när den har stannat vid Odenplan. Jag har iafl tagit mig till jobbet och här har det inte gått bra heller. Först så sa datorn till mig att byta lösenord, självklart löd jag den och bytte mitt lösenord. Det skulle jag aldrig ha gjort käns det som. Jag fick nämligen inte logga in på varken kanal1 eller själva datorn, självklart ringde jag vårat användarstöd a.k.a teknikern. Första gången jag ringde så bröts samtalet, andra gången så hörde hon inte mig så hon la på, men tredje gånger ringde jag från en annan telefon och då kom jag fram! Success!

Allt gick bra men jag var tvungen att byta lösenord två gången och så var jag tvungen att byta mina kontrollfrågor för att byta lösenord. Så 50 min senare så kan jag äntligen logga in på datorn igen. Men problemen slutar inte där, nu kunde jag inte logga in på våran personalsida. Som tur är så hjälpte en korlega mig så nu kan jag logga in på allt, allt är frid o fröjd och jag hoppas att det kommer förbli så.

Vi får se om detta håller i sig eller om jag har haft nog med otur för en dag


101210


Chocken som kommer när man upptäcker att man har köpt ett musserende vin med plast kort.. Och reaktionen som förljer.





Jag är kär!


Jag är kär, jag är helt och hållet kär! 
Idag gick jag på Gamla stans slingrade kullerstens gator mot ett trevligt litet gallei, ett galleri där jag förhoppningsvis får arbeta. Bara man öppnade dörren så slog man av galleri lukten, det luktade oljefärg och snabb kaffe. Vita underbara stenväggar som sträcker sig flera meter upp, jag kände mig hemma. Konstnären som äger galleriet är så trevlig, helt amazing.. Ett galleri i Gamla stan låter väl inte helt fel? om jag inte får det här jobbet så kommer jag få ont i hjärtat.


Awesome!


Nu på fredag har jag en till intervju, denna gången på ett galleri. Tänk vad roligt det skulle vara att jobba på ett galleri. Det skulle vara helt amazing om man fick de jobbet, vara nära konst hela dagarna låter helt underbart!
Och nu har jag intervjuer minst en gång i veckan, tidigare så hade jag knappt en gång i månaden. Jag har inte fått något jobb än men jag har kommit in mer på arbetsmarknaden och det är inte helt fel.


Anywhozel


Åh jag längtar nästan att åka till Norrland.. Då ska jag baka en massa nya och spännande saker hade jag tänkt. Jag har redan planerat två saker som jag ska baka! Det är lite tråkigt att jag inte kan baka hemma eller kan kan jag väl men jag har inte så mycke plats så det blir bara jobbigt och jag ska stå där och baka. Anywhozel nu ska jag tillbaka till jobbet


Bananer


Måndagar och onsdagar är "fruktdagarna", det är då frukten fylls på i fikarummet. Bananer är hårdvaluta och tar slut innan man ens hinner blinka. Jag brukar alltid ta två på morgonen när jag kommer och lägga dem i väskan, då har jag en till eftermiddagen och en tills imorgon. Jag har märkt att det inte är bara jag som sparar på frukt.. Många här gör de, man tar en banan och två mandariner sen har man så att man klarar sig ett tag.

En annan sak och detta kanske jag har nämnt tidigare..
Men kaffemaskinen som är i "vårat" fikarum (fikarummet som är närmast våran avdelning) är den mest använda maskinen på hela kontoret. I våran maskin fyller man på kaffe en gång varje dag medans i de andra maskinerna fylls det på två gånger i veckan.. Galet inte sant? Det är också den maskinen som går sönder oftast också. Som till exempel nu, den är trasig så man måste gå till ett annat fikarum för att hämta te.






En Måndag


Nu sitter man här igen vid sitt skrivbord och gör en massa viktiga saker. När man kollar ut genom fönstret så snöar det lite försiktigt eller så blåser det bara lite snö från taket. i vilket fall så ser det faktiskt ganska trevligt ut. Det är inget jag brukar tycka, jag är en sån person som inte är så mycke för snö.. Det är okej två veckor runt julafton annars så kan det försvinna.

Jag har knappt pratat om vad jag gör för något på Swedbank. Det kanske inte är så intressant eller jo det är faktiskt intressant, ta mig tusan det är jätteintressant! Jag jobbar på ett projekt i Swedbank som heter Unga Jobb och som fixar praktik till ungdomar mellan 18-24 inom Swedbank men även till andra företag.. I all korthet så är vi bara Awesome helt enkelt..  Jag tycker att ni nu går och kollar på Unga Jobbs Hemsida!

http://ungajobb.se/





Upptäcksfärd


Träffade upp Eva och tog en sväng på stan..
Vi gick in i NK och en massa DYRA affärer på stureplan
En massa sådana affärer man i vanliga fall inte vill gå in, sådana affärer man bara går in i när man har visst mycke pengar för annars så kollar butiksbiträdet snätt på än. Nu kunde man gömma sig lite i folkmassan.
Vi hittade en klänning för lite över 12000 kr, det var grymt snygg faktiskt.. Tänk om man skulle kuna ha råd med den.




Chewing gum


Oh vad glad jag blev, jag kom nyss på att det är torsdag idag
det betyder att det är fredag redan imorgon och sen helg
Jag var helt övertygad om att det var onsdag idag faktiskt.

för övrigt så är det svinkallt här i Stockholm
Man fryser näsan av sig bara man är ute i 5min.
Det är ganska kallt här inne på kontoret också, jag skulle vilja ha det lite varmare faktiskt. Det verkar som att min chef inte är här idag. Det var en korlega som såg henne gå ut i morse men jag har inte sett henne på hela dagen faktiskt.. Where you´re at bosswoman? Jag har inte så mycke att göra idag. Jag sitter här vid mitt skrivbord, tuggar tuggummi och letar reda på alla KC i Sverige.



RSS 2.0