Off the grid


I helgen kommer jag gå lite off grid eftersom jag ska vara hundvakt åt mina farföräldrar. Så jag ska spendera helgen i Tyresö med en monsterstor hund som knappt kan gå i koppel. Sen har dom precis flyttat så jag vet inte hur det kommer att gå nu med hunden eftersom förut hade dom en tomt som var otroligt stor. Man blev nästan andfådd att bara springa från en sida till en annan.


Dag 4: Mål/drömmar/önskningar


En dröm eller önskan jag har är att en dag bosätta mig i Frankrike, i Soissons kanske. Äga ett hus med kanske fem lägenheter och i botten på huset är det ett mysigt och rustigt litet bageri/café. Eftersom det inte är så stort så överlever det på stamkunder. Det kommer alltid in en äldre man tidigt på morgonen och går nästan när vi stänger, han sitter i samma hörn med sin stor vit mustasch och dagens tidning. Han beställer alltid en dubbel espresso och en croissant. Efter en hård dags arbete i cafét så går jag upp i min lägenhet som man kan säga är vinden för det här huset. Det skulle kunna vara en trea men det är bara ett enda stort rum, förutom det lilla sovrummet där det bara praktiskt taget får plats en säng. Eftersom det är ett stenhus så är dom vita stenväggarna självklara och till en början var golvet bara utslitet grå/brunt men jag målade dom i en mörk mörk brun, nästan svart färg.

I den lägenheten ska jag sitta på balkongen, kolla på solnedgången och dricka massa vin med vänner.



Dag 3: Favorit årstid


Jag gillar hösten.

Allt ändrar färg, det blir lite kallare, man kan hoppa i lövhögar och sitta under en filt på uteserveringarna. Man börjar dricka mer rödvin eftersom det inte längre är sommar vilket är högsäsong för vita kalla viner och rosé.
Jag tycker att det mesta blir lite mysigare och lite bättre på hösten.



Bilden har jag faktiskt tagit själv, vilket är ganska amazing eftersom jag fotade med min kamera genom sökaren på en annan kamera. Jag hade en period där under 2007 när jag fotade genom saker. Glas, kameror, mikroskop you name it.

Spong-E-Bobbeuu



Kan man annat än älska deras entusiasm för en bit av plast?

Ett genobrott!


Nu har forskana kommit på något mind blowing! Dom har kommit på att man lever längre om man inte röker, äter sundare, tränar och dricker minimalt med kaffe. Helt amazing! Jag kunde absolut inte lista ut de själv, varför ska dom försöka bota malaria? nu fick vi reda på något som om man hade lite sunt förnuft redan viste.

Jag fick höra det imorse på nyheterna och det ända jag tänkte var "Viste inte vi redan det här?" Tydligen så gjorde vi inte de eftersom de måste göra värsta studien på de...


Buuuh.. oga boga boga


Dag 2: En person som jag vill träffa


Någon jag skulle vilja ha här nu är teknikkillen eftersom jag har lite problem med min dator. Annars så skulle det inte vara helt fel att träffa Eva eller Fredrik öven en flaka vin eller två, det är något jag skulle behöva nu i dessa tider. Det mer orealistiska skulle vara att ha en kaffe med Anton Yelchin, det skulle vara trevligt. Jag tar lunch om sådär 40 min så om du läser det här Anton så kan vi väl mötas på Bellmans vid hötorget? passar de bra?


Nördvarning


Jag hade skrivit världens inlägg om att serietidningar blir film.. Men så valde internet att lägga av så jag fick börja om, jag orkade dock inte skriva om hela inlägget så detta är en kort summering av vad jag skrev.


Oh så spännande.. Nu kommer serietidningarna till vita duken.
Först kommer The Green Lantern, jag hoppas att den bli bra men eftersom dom har gjort den med lite komiska inslag så kan det gå helt fel. Man kunde gissa att det skulle bli lite lättare och lite mer skrattvänlig när Ryan Reynolds fick huvudrollen. Captain America kommer även, en film som kommer utspela sig 1941. Chris Evans har huvudrollen men jag vet inte riktigt vad jag känner för de eftersom Chris är inte en av mina favoritskådespelare, jag har ännu inte sett något jag gillar från hans sida. Jag hoppas dock att detta kan vara något form av uppsving. Senare kommer även Batman The dark knight rises men det blir inte för än 2012 vilket jag ser fram emot. Anne Hathaway har fått rollen catwomen, jag struntar i om hon inte var första hands valet. Hon kan ju iafl inte vara sämre en Halle Berry! Bane kommer även tillbaka, man får hoppas att publiker kommer uppskatta han mer nu än vad de gjorde när han först sågs 97 i Batman & Robin. Bane kommer även spelas av inception stjärnan Tom Hardy så jag ser en ljus framtid för Bane, så ljus som den kan vara när man är en skurk i en Batman film. Man kommer även att försöka blåsa nytt liv i Superman om det nu ens går eftersom de senaste filmerna har det gått så pass dåligt för att det inte ens är värt att nämna. Det sägs även att det skall göras en justice league film.. Men som sagt det är bara rykten än så länge.

Jag glömde nästan att The Riddler kommer tillbaka i The dark knight rises vilket är awesome, han är en av mina favorit skurkar genom tiderna. Det sägs även att Johnny Depp ska spela han, så fingers crossed.


 

 


Dag 1: Get to know me..



1. Jag ser skit arg ut när jag går själv på stan. jag går alltid med huvudet ner, händerna i fickan och arga ögonbryn. Det är till och med så att en random person har kommit fram och sagt var lite gladare.
2. Jag är en "tänkare". Jag tänker, funderar och dagdrömmer 90% av min vakna tid. Det är kanske därför jag ser så arg ut när jag är själv? Jag tänker för mycke..
3. Jag älskar att dricka vin och lyssna på bra musik. 
4. Jag är en " professional bullshiter " och jag får betalt för det.
5. Jag byter hårfärg nästan varje månad och den ända färgen jag inte har haft är grönt.
6. Min garderob består av: x antal svarta cardigans, randiga tröjor, svarta och två marinblåa jeans, mönstrade strumpor och några ströplagg (nästan allt är i gråskala)
7. Jag har nästan alltid på mig ett halsband med en fyrklöver på (kan ses på bilden) och av någon anledning antar folk alltid att jag är från Irrland.
8. Jag gillar att klä ut mig och bli någon annan för en stund.
9. Mango är min favoritfrukt.
10. jag är en ganska udda person.

Det var alltså dagen dag om man säger så..


Knepigt.


Nu har jag hållt två olika kurser två gånger på två dagar för samma person..
Så svår kan jag inte va att förstå, det måste vara hon som är lite seg.. Det får jag hoppas iafl


Lista..


Som det ser ut nu så kommer jag ha mycke tid över nu när jag blir arbetslös igen, så varför inte fylla den tiden med en lista? Alla coola kidzen gör ju de nu för tiden..

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.


Jag börjar med detta imorgon.

Fuck u!


Ah jag vill inte vara på jobbet idag, jag ska ändå sluta på fredag så varför dra ut på lidandet? Det hjälper ju inte att jag inte har något att göra denna vecka förutom att sitta barnvakt till en äckligt glad blond 22åring. Vilket inte gör mig ett dugg gladare, bara ledsen och irriterad. Why god? Why does this keep happening to me!?

Kan inte någon komma med glada nyheter? Jag behöver något som kan få mig ur denna svacka i livet! Man vet att man har nått botten när man måste sitta barnakt till random praktikant.



Lovely.


23.01.11


Jag vet inte vad som har hänt idag, men jag känner mig så lustig.
Nu när jag började laga mat så kändes det som att det inte var jag som lagade maten men det var ändå jag. Nästan som man var i en koma.. Man är medveten om det som hände runt än men man kan inte riktigt kontrollera det, nu vet inte jag om det är så det känns att vara i en koma men det är så jag föreställer mig att det kan vara.


Vad jag vill ha sagt med detta vet jag inte riktigt, jag känner mig bara så lustig idag.. Som att jag går på autopilot och har inte kontroll över något..



Jesus on twitter


And Darth vader was like..


Gezzus!


Innan jul så intervjuade jag en blivande praktikant.. Hon är här nu och ja är en praktikant, det jobbiga är att hon ska vara min lärling i någon vecka. Jag hatar sånt, jag är så dålig på att lära ut saker!

Hjulp mä!


Ny Design!


Oh jag testade att göra en ny design och det funkade, vad tycker ni? Den ser väl ganska okej ut sådär med ett litet serietidnings urklipp om Doctor who och the cybarman.







En sumobrottare med chokladglass


Jag har lite smått ångest idag faktiskt, det känns som att hjärtat håller på att stanna och att en sumobrottare sitter på min bröstkorg och äter glass. Jag vet faktiskt inte vad den kom ifrån men när jag satt mig ner vid datorn på jobet så hoppade den här symoliska sumobrottaren med chokladglass fram. Jag hoppas verkligen att han försvinner för det känns inte bra att jobba just nu.

Tänkte gå o ta lite te och hoppas på att det lugnar ner sig.

 

Hemma igen!.


Kom precis hem från grammisen.. Det var en mycket trevlig tillställning. Man kände igen massa människor men dom kände inte igen än. Det blev rosa champagne och martinis, dans med knasiga människor och delar av Kent. Helt underbar! Jag berätta mer om de imorgon eftersom nu måste jag sova för jag ska upp och jobba om några timmar.

och ja jag skrev grammisen..


Enkelt




Det blir en neutral och enkel klädsel ikväll..
En siden skjorta och en grå kavajliknade sak, båda från ACNE


17.01.11


Har precis avslutat min tredje kopp med te, det känns som att tiden går så sakta eller så är det jag som är lite nervös/oroligt/otolig/psykbryt.. Jag vill komma ifrån jobbet så fort som möjligt eftersom det är grammis i kväll och jag & Hanna ska iväg på efterfesten. Jag har fortfarande lite smått panik över vad jag ska ha på mig men jag tror att jag har kommit på något som är ganska säkert och neutralt.. Eftersom jag har ingen aning om vad man brukar ha på sig på sådana tillställningar.

Det är inte så ofta som jag är inbjuden på sånt.


Oh Snap!


Då ska man gå på Grammis efterfest imorgon kväll. Spännande spännande och för första gången så känner jag som alla andra tjejer "Jag har inget att ha på mig!" Så nu ska jag panika lite, gå igenom garderoben och städa lite eftersom Hanna ska komma hit innan vi drar till festen.


15.01.11


Jag tänkte att det var på tiden att få bort vinterpälsen på benen..
Eftersom det var ett tag sen som jag testade vax så tänkte jag att det var på tiden att göra det igen, åh vad lång tid det tar. Jag personligen tycker inte att det gör ett dugg ont, det tar bara så otroligt lång tid. Så jobbigt!


Ny månad, ny hårfärg.





Lite fredags trevliga tankar.


Snart är min period på Swedbank slut och jag fick veta igår att dom inte ville anställa mig eftersom jag inte är någon specialist så då har dom inga möjligheter. Min hanledare pratade med kökschefen och sa att jag kanske kunde få en praktikplats där istället men om jag ska vara i storkök så vill jag fan ha betalt.. Det är sjukt jobbigt att vara i ett storkök så de tänker jag inte göra gratis och dess utom så har jag redan den erfarenheten.

Så den sista januari är jag arbetslös igen och har absolut inga pengar.. Livet leker! En person kan bara ta så pass många nej. Det måste vara något fel med mig med andra ord, jag får ju aldrig något jobb.


Bellmans


Jag tog en lunch med Eva på Bellmans, ett mycke trevligt ställe att äta mat på. Det var väl kanske en liten snabb lunch men ändå god.. Såhär i efterhand så skulle jag kunna tagit en lite längre lunch men ja det var såhär i efterhand.




You wanna se how far down I can sink? Fuck!


Jag är så jävla less på livet just nu, det känns som att jag går i motvind.. eller snarare en orkan. När är det min tur att få lite flyt & tur i tillvaron? Kom igen livet, kom igen!




Latrinsamtal


Jag vet att man har mycke att göra ibland men att prata i telefon om affärer på toaletten tycker jag är lite överdrivet. Även om jag skulle ha mycke att göra så skulle jag nog inte ta in telefonen på toaletten och börja boka in möten. Men vad vet jag, det kanske är en vanlig sak som alla gör?


090111




Jag gjorde lite svamp risotto med spenat idag.
Det blev ganska gott faktiskt..

Mat och vin


Det är skönt att vara tillbaka i Stockholm och träffa folk.
Lite vin och middag hos Eva slår aldrig fel..



Sen kollade vi på "Låt den rätta komma in" vilket är lite roligt eftersom Eva bor i Råcksta och precis där där en stor del av filmen spelades in.. Jag tror hon bor i lägenheten brevid kattmannen.



Helt fel kudde


Jag är äntligen tillbaka i min stad och min lägenhet..
Allt är sig likt. Skissblock på golvet, lite smuts i hörnen och bara tonic o champagne i kylskåpet. Det ska bli skönt att få sova i min egna säng igen, sängen i norrland är inte helt okej. Kuddarna och täcket är helt fel.

Smidig övergång: Inte alls
När jag åkte upp till norrland hade jag en stor väska och en liten. När jag åkte hem så hade jag två stora väskor, en liten plus en påse. Då blir man lite lycklig att man bor nära Tbanan, det som är lite tråkigt är att en lätt uppförsbacke hela vägen. Med andra ord, nu har jag otroligt ont i höger axeln.



Jag såg en cykel på väg hem. Den var helt täckt i is, det var lite roligt.


RSS 2.0